Sidor

tisdag 4 juni 2013

Post Beyoncé-veckan


Nu är det nästan en vecka sedan Beyoncés konsert här i Stockholm och jag har fortfarande lite svårt att smälta hur galet bra den kvinnan är! Allt var perfekt, hela tiden. Inte en ton fel, sjukt snygga outfits (och klackar!) och såklart helt fantastiska dansare.

Dagens efter var jag på workshop med dansarna som skapat Run The World (Girls)-stegen. Det var mer dansa på känsla än pedagogiskt, men väldig kul och galet bra stämning! Framför allt tycker jag att storyn bakom dansen var det som höjde det hela. Det började med att en svensken Martin la upp en video från sitt bröllop i Moçambique 2009, där dansgruppen Tofo Tofo hyrts in för att underhålla med dans. De dansade den sydafrikanska dansen kwaito.


Två år senare släpps musikvideon till Run The World (Girls), och någon stans där kopplar Martin ihop det med ett samtal från det som visade sig vara en av Beyoncés koreografer. Han hade sett youtube-klippet från bröllopet och behövde absolut få tag på dessa dansare.


Resten är historia som man brukar säga! Martin och hans fru var med på workshopen och det var första gången som de och dansgruppen träffades sedan bröllopet. Deras kära återseende och vår, om inte annat, entusiastiska dans fångades på film av ett kamerateam från SVT som just nu håller på med en dokumentär om dansgruppen.

Såhär såg det ut på workshopen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar