Sidor

fredag 24 januari 2014

Prova på-helg på Caribbean Dance Studio!

Zozan & Rorie Firediblackz

Nu i helgen är det första prova på-dagarna på Caribbean Dance Studio! Tillsammans med de härliga danslärarna Zozan och Rorie kan man testa på:
  • Reggaeton: Reggaeton, som uppkom i Panama men fick fäste och växte sig starkt i Puerto Rico, blandar musikaliska influenser från dancehall, soca, salsa, hiphop m.fl. men har ändå sin egna specifika rytm. Som dans har reggaeton också sin bas i de latinamerikanska afrodanserna, inspirerad av reggae och med influenser från hiphop, med fokus på höfter och rumpa.
  • Dancehall: Dancehall är en jamaicansk populärmusik som utvecklades från reggaemusiken. Dansstilen är personlig och utvecklas främst på Jamaicas gator och klubbar där man dansar till de senaste artisternas riddims. Stegen utvecklas till musiken och det finns en uppsjö av olika danssteg och kombinationer. Dansstilens utseende varierar också därför lite från person till person, men grunden för dansstilen ligger i det för stilen speciella gunget.
  • Feminine dance: En kurs riktad främst till kvinnor som genom dans vill utveckla sin kvinnliga utstrålning, självkänsla och attityd. Kursen fokuserar mycket på hållning och gång, ibland i klackar. Lite längre in på kursen kan det komma till accessoarer som hattar, paraplyer och stolar. Tänk Christina Aguilera, Pussycat Dolls eller Beyoncé!

Tid & plats:
Lördag 25 och söndag 26 januari kl. 13-16 på Fridhemsgatan 28 (Danscompagniets lokaler).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar