Sidor

torsdag 6 februari 2014

På scenen 2014

Vill man gå på dansanta föreställningar så finns det mycket att välja på i huvudstaden! Här är tips på några dansföreställningar och konserter som går att se under året.

Flashdance
Flashdance handlar om Alexandra som jobbar som svetsare på ett stålverk på dagarna och dansare på den lokala baren på kvällarna, men drömmer om att komma in på stadens prestigefyllda dansskola. När Alex inleder en romans med sin chef på stålverket kompliceras det hela och jobb, kärlek och dansdrömmarn står på spel. Showen är koreograferad av Jennie Widegren och på scenen hittar vi bland annat Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall. Showen visas på China Teatern fram till början av maj, biljetter finns på Showtic.

Macbeth
Shakespeare blir Shaft i händerna på Benke Rydman! Den före detta Bounce-medlemmen blandar blankversen och blodet med dans, kung fu, pälshattar, funk och soulmusik. 1600-talets Skottland blir en hård och superfly 1970-talsvärld. Visas på Kulturhuset fram till början av mars, biljetter finns här.

Onegin
Balettklassikern Onegin bygger på Alexandr Pusjkins roman Eugen Onegin och skapades 1965 av John Cranko, chef för Stuttgartbaletten, till musik av Tjajkovskij. Sedan dess har denna storslagna balett dansats över hela världen. Visas på Operan och biljetter finns här.

Avicii
28 feb - 1 mar
Avicii kommer tillbaka till Sverige för turnén #TRUETOUR på Tele2 Arena i Stockholm. Biljetter finns här.

Drake
1 mars
Hiphoptjärnan Drake kommer till Sverige och Globen. Förra året vann Drake sin första Grammy i kategorin ”Best Rap Album” med sitt platinumsäljande album ”Take Care”. Biljetter finns här.

Justin Timberlake
10 maj
Justin Timberlake utökar ”The 20/20 Experience World Tour” till Europa och kommer till Tele2 Arena den 10 maj. Biljetter finns här.

Riverdance
Riverdance kommer åter till Sverige för att fira sitt 20-årsjubileum. De besöker Cirkus i Stockholm för fyra föreställningar den 27-30 maj. Biljetter finns här.

From Sammy with love
Rennie Mirro och Karl Dyall gestaltar utifrån sina egna erfarenheter historien om Sammy Davis Jr. En folkkär entertainer som var bästa kompis med Sinatra och gift med May Britt från Stockholm. Född in i rampljuset och hemma på scenen med de andra i The Rat Pack. En berättelse om framgång och utanförskap. Visas på nytt på Kulturhuset i maj-juni, biljetter finns här.

Lady Gaga
30 sept
En av vår tids mest framgångsrika turnerande artister, med nästan 4 miljoner sålda biljetter förlänger sin turné "artRave: The ARTPOP Ball Tour" och kommer Europa. Biljetterna släpps den 14 februari på LiveNation.se.

Som vanligt försöker jag hålla kalendern här i högerspalten a jour med nya föreställningar och konserter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar