Sidor

måndag 13 juni 2011

Empire State Of Mind

Aaah en hel vecka i städernas stad - New York! Tanken från början var att vara där en hel månad, ingen sightseeing, ingen shopping, bara dans! Sen insåg vi att vi var vuxna och hade ett begränsat antal semesterdagar (och även plånbok), så det hela kokades ner till en vecka. Och skulle vi verkligen bara dansa, skulle vi inte kolla runt lite också? Jo det är klart vi skulle. Sen la oturen sig i lite och min kompis Anna som jag åkte med skadade sig innan resan. Så vi valde att istället ägna oss åt att njuta av sommarvärmen, kolla på sevärdheter, äta gott och shoppa. Men resan hade ju sina dansinslag givetvis!

Vi bodde på ett billigt (och sunkigt) hotell, men som var väldigt centralt vilket var bra eftersom vi kunde gå till det mesta samt mellanlanda på eftermiddagarna om vi ville. Så vi strosade en hel del och åkte tunnelbana emellanåt, där vi bland annat fick se lite streetdance!

Inför resan hade jag fått i present att gå på valfri föreställning på Broadway, men vi gick istället på en balettföreställningNYC Ballet. Bland det bästa på hela resan! Vi var helt tagna av hur bra det var och så exalterade över deras shop att en de gamla balettdamerna, som förmodligen supportarbetade på the Ballet, fnissande hintade oss "girls" om att shoppen även var öppen i pauserna samt efter föreställningen. Tyvärr fick man inte fota under föreställningen men det finns en del klipp man kan kolla in på deras youtube. Jag blev väldigt pepp på att ta tag i att gå den där balettkursen i höst!

Förutom shopping i balettshoppen så blev det en hel del annan shopping, både dansrelaterad och inte. De bästa dansrelaterade köpen gjorde jag nog på Nike's Factory Store på Woodbury Outlets där jag hittade ett par sneakers som jag letat efter länge och cool sport-BH.

Tack för den här gången NY - vi lär ses igen!

1 kommentar: